Átadásra került a Kossuth Pihenő

A Vasasért Egyesület gondozásában működő Kossuth Művelődési Ház udvarán önkormányzati támogatás által elkészült közösségi tér átadására került sor október 22-én. A szalagot Dr. Őri László Pécs alpolgármestere vágta át néhány méltató mondat kíséretében. Elmondta, hogy Vasason, Somogyban és Hirden folyamatosan zajlanak a fejlesztések.  A városrészben remekül működő közösségek működnek, remek közösségi vezetők vannak. A kisebb, közösségépítő fejlesztések legalább olyan fontosak, mint a több milliós beruházások.
 
A közösségi téren a munkatársak által készült padok kerültek ki, homokozó és hinta várja a gyerekeket, növények kiültetésére került sor, de a csinosítás folytatódik, még több, az ide látogatók kényelmét szolgáló kültéri szabadidős elemet fogunk kihelyezni.
 
Az ünnepségen a helyi lakosok közül leginkább a sportolók és mozgást kedvelők vettek részt, hiszen a művelődési házban igen nagy sportélet zajlik. Ebből az alkalomból ki lehetett ingyenesen próbálni a helyben elérhető sportlehetőségeket, sokan éltek is a lehetőséggel.
 
Ahhoz, hogy ez a tér elkészülhessen, saját munkatársainkon (Hering Gyula, Mihalovics Mónika, Gálos András, Somogyi Klaudia, Sántavy Pégter….névsorba neveket!!) túl több helyi vállalkozó nyújtott segítséget. Ezúton is hálásan köszönjük nekik:
 
Hering Ferenc gépek és alapanyagok biztosítása
Kis Bocz Levente növényválasztási szaktanácsokért
Lukács és Tsa. Kft. kert tereprendezéséhez földszállítás
Nagy József asztalos – és ácsmunkákban nyújtott szaktanácsokért
Nagy Róbert bádogos munkák elvégzése
Profi Faiskola Kft. növénynevelési szaktanácsokért
Ragácskerámia az egyedi házszám tálba elkészítése
Továbbra is szeretettel várjuk régi és új látogatóinkat megújult udvarunkba.